CS Opleidingen

Volop baankansen voor 50-plussers als professioneel register casemanager.

De verscherpte privacywetgeving maakt duidelijk dat verzuimbegeleiding moet worden overgelaten aan professionele register casemanagers. Daar is dan ook veel vraag naar en dat biedt perspectief voor wie een nieuwe carrière zoekt.

Verzuim is een ingewikkelde kwestie. Het kost de werkgever veel geld (zo’n € 200 per dag), hij moet zorgen voor een snelle re-integratie van de werknemer en tegelijkertijd mag hij niet weten wat er precies aan de hand is.

Marjol Nikkels, directeur van CS Opleidingen: ‘Om ervoor te zorgen dat iemand zo snel mogelijk re-integreert is de inzet van een goed opgeleide register casemanager belangrijk: die weet welke vragen hij aan de bedrijfsarts moet stellen, kan de juiste vragen aan de werknemer stellen, en weet hoe hij regie moet nemen op het hele proces. De focus ligt op een snelle terugkeer in het werk. Dat is belangrijk voor de werkgever, die immers de lasten draagt, maar juist ook voor de werknemer om te voorkomen dat hij op enig moment sterk in inkomen terug valt.’

Wilt u casemanager worden, dan is Regie op Verzuim van CS Opleidingen een must. Deze opleiding biedt een officieel diploma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en geeft recht op de titel ROV van het Register Specialistisch Casemanagement. Er is veel vraag naar register casemanagers. Daarbij maakt leeftijd niet uit: we zien de laatste tijd veel 50-plussers die zich laten omscholen en zo weer aan de slag komen. Juist voor een casemanager is een stuk levenservaring immers belangrijk.

www.cs-opleidingen.nl